• Телефон: (0362) 22-20-64
  • Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Четвер, 24 липня 2014 20:50

Бізнес ідея – відкриття швейного цеху

Rate this item
(2 votes)

Створення власного швейного виробництва – по-справжньому захоплююче і прибуткове заняття, що, однак, вимагає як не малих фінансових вкладень, так і певних здібностей від його керівника.

Успіх підприємства багато в чому залежить від правильно складеного бізнес – плану, в якому будуть визначені масштаби швейного цеху, розмір стартового капіталу, необхідне обладнання, включені результати маркетингового дослідження по існуючій конкуренції та цільовій групі споживачів, обрана спеціалізація пошиття одягу – жіночий, дитячий, чоловічий, спортивний, спецодяг, підібрані тканини-плащова, джинсова, лляна, мембранна тканина,тощо. Також розрахована кількість майбутніх співробітників.

Для невеликої швейної майстерні, що виробляє, в середньому, 30 предметів одягу в день, потрібно близько 10 – 18 тисяч доларів початкового капіталу, у великій ж цех, з продуктивністю до 200 одиниць одягу, доведеться вкласти вже близько 200 тисяч доларів.

Визначившись з масштабами майбутнього виробництва, можна перейти до купівлі обладнання, вибір якого залежить від специфіки одягу що буде шитись. Так, для пошиття спортивних костюмів, не обійтися без спеціальних верстатів, які, в той же час, не підійдуть для виробництва сорочок, також особливе устаткування потрібно для пошиття шкарпеток або головних уборів, для джинсів або верхнього одягу. Для швидкості та ефективності роботи необхідно продумати і розташування швейних машинок всередині самого цеху.

 

Яке обладнання потрібно для невеликого швейного виробництва з десятьма працівниками?

Приблизно вам знадобиться:

  • Близько 8 промислових швейних машинок.
  • Один тринитковий і два п’ятиниткових оверлока.
  • Залежно від спеціалізації можуть знадобитися гудзиковий і петельний автомати (для верхнього одягу або джинсів).
  • Установка для волого-теплової обробки, що складається з прасувальної дошки, праски і парогенератора.
  • Розкрійний стіл і супутній інвентар.

Для маленької швейної майстерні краще купити старе обладнання, яке вже було у використанні, воно обійдеться набагато дешевше, ніж придбання нового.

Запам’ятайте, що організація процвітаючого швейного цеху, незалежно від його розміру, (зрештою, не лише швейного цеху, але і будь якого іншого виробництва) неможлива без ретельної підготовки, вивчення ринку і технології виробництва, постановки мети і завдань та їх старанного і послідовного виконання.

Источник: homebiznes.in.ua

Read 5847 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.